RECEPTY

Rybízová marmeláda.... klasika, která se dělá snad v každé rodině, která "marmeláduje". V kombinaci s medem, který lehce změní chuť rybízu a přirozeně potlačí její ostrost, získáte vynikající marmeládu, která rozšíří možnost jejího použití. Rybízová marmeláda už nebude jen marmeládou na slepování vánočního cukroví, ale bude skvěle doplňovat různé...

Letní kombinace k zamilování...meruňkovo - banánový džem. Sladké banány ve spojení s chuťově výraznými meruňkami vytvoří lahodnou kombinaci, která bude možná chutnat i odpůrcům meruněk.

Netradiční kombinace - borůvky a koření, dobrota, která vám v zimě připomene léto...borůvkové kořeněné želé.

Z posledních jahod, prvních žlutých a červených malin a několika kuliček černého rybízu, dostaly o víkendu moje děti nanuky. Syn nesmí mléčné výrobky a tak byla volba jednoduchá.

Kandované ovoce se u nás doma nikdy nekupovalo. Na oblíbené marokánky používala moje máma domácí kandovanou dýni a citronovou nebo pomerančovou kůru. Až přijde čas dýní, najdete recept na mém blogu. Broskvový džem s kandovanou višní je jedním z receptů, který je v mém ebooku "Vůně léta schovaná do skleničky". UKÁZKA eBook Vůně léta

Když jsme s mamčou seděly v kuchyni a bavily se o tom, jaký první "medový" recept dát na mé stránky, takový nějaký jednoduchý, ne moc pracný, ale dobrý, prohlásil můj taťka: PIŠINGR! Já ten výraz moc neznala (nebo znala, ale nevěděla, co si za tím přesně představit). A mamka jak se zdálo, také ne. A tak nám popsal oblíbený...